Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efterlängtad bussutflykt

Klockan är strax före elva när Domusparkeringen i Laxå börjar fyllas av förväntansfulla pensionärer. Det är dags för Röda Korsets årliga bjudresa.

Annons
Bjudresa. På onsdagen fyllde Röda Korset en busslast med äldre Laxå- och Röforsbor. Målet var mat i Brändåsen och fika i Fjugesta.

Laxå. De kommer per bil och till fots – med eller utan rollator. Några får även hjälp att ta sig till parkeringen i sin rullstol.

– Jättebra att de ordnar sånt här, så vi kan träffa folk och umgås, säger en grupp damer medan de väntar på att bussen ska komma.

I år går resan till Bränd-åsen där det vankas lunch. Sedan fortsätter turen till kaffet som står framdukat på Stenkullen i Fjugesta. Egentligen skulle de fikat på Hasselfors Wärdshus, men den planen fick ändras.

Under de nära fem timmar som resan varar blir det även underhållning av förre kommundirektören Ronny Johansson på dragspel och Bosse ”Röforsar’n” Larsson.

– I år är det runt ett 50-tal äldre från Röfors och Laxå som anmält sitt deltagande, säger Vivianne Eriksson på Röda Korset i Laxå.

Det är försäljningen av secondhand-varor i organisationens Kupanbutik, som möjliggör resan.

Den vänder sig till personer som är 80 år eller äldre, och i första hand till de som lever ensamma.

– Det här är ett sätt för dem att komma ut och träffa andra. Det är inte alla som har så lätt att ta sig ut för att umgås, förklarar Eriksson.

Mer läsning

Annons