Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En seglats i sköna maj-solen

I helgen startade evenemanget Sköna maj, ett samarbete mellan näringsidkare och föreningar i fem kommuner och två län. En programpunkt under den kommande veckan äger rum på Camping Tiveden, där man kan få prova på segling.

Annons

Sköna maj pågår fram till på söndag och det bjuds på en uppsjö av aktiviteter inom natur, kultur och musik. För Hein och Marlies de Kort på Camping Tiveden har det varit självklart att medverka.

– Ja, vi tror att det är viktigt att vi runt omkring Unden som driver olika verksamheter känner till varandra och kan samarbeta. Då vet vi vad de andra har att erbjuda som vi kan tipsa våra gäster om. Det är också roligt för oss som är ganska nya här att lära känna folk. Men vi har märkt att även företag, som har funnits här länge, inte känner till så mycket om de andra, säger Marlies de Kort.

På Camping Tiveden erbjuder man prova-på-segling med erfaren instruktör. Campingen erbjuder numera officiellt segling som en aktivitet för sina gäster. Allmänheten kan också få komma och prova, men inte under högsäsongen eftersom det då inte finns tid att instruera dem.

– Unden är bra för segling, den är stor och ren, och det finns fina öar. Det är vackert att segla här i solnedgången. Men den är också farlig om man inte har kunskapen, säger Marlies.

En som kom i helgen för att ge sig ut på en seglats var grannen Arne Olofsson. Han seglade i sin ungdom, men nu var det flera år sedan.

– Men det är ungefär som att cykla, har man gjort det tillräckligt mycket så kommer man ihåg det sen även om det går tio år, säger Arne.

Han tycker också att Sköna maj är ett bra initiativ.

– Förr i tiden så band sjön ihop folk. Nu när vi åker på vägarna så delar den på oss i stället. Därför är det bra om vi kan samverka runt Unden, även i dag, säger Arne.

Fram till söndag pågår aktiviteter på ett 50-tal platser i kommunerna Laxå, Askersund, Karlsborg, Töreboda och Gullspång.

Chans att prova. Heiko de Kort, Arne Olofsson och Hein de Kort gav sig ut på en Sköna maj-seglats.
Sjön i fokus. Marlies de Kort, Hein de Kort, Arne Olofsson och Heiko de Kort tycker att Sköna maj är ett bra arrangemang som knyter samman de olika verksamheterna runt Unden.

Mer läsning

Annons