Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Ett riktigt monster”

Det var tidig morgon på sjön Teen i Hasselfors när Mats Andersson fick sitt livs napp.
- Jag sa direkt till min kompis Micke, ”det här är nåt utöver det vanliga. Det här är en jätte”, berättar Mats Andersson som häromdagen drog upp en enorm abborre på 1650 gram.

Annons

När Mats Andersson åkte hemifrån den morgonen, slängde han ett öga på sin fiskehåv. I samma stund tänkte han att det ju bara skulle fiskas abborre. Med sån liten fisk behövs ingen håv.

- Det första jag tänkte när jag skulle ha upp den var att jag hade lämnat håven hemma. Eftersom jag satt på ett fundament, var jag tvungen att ta mig bort till en strand för att kunna hala in fisken.

Vad tänkte du när du fick se den?

- Jag har fiskat hela mitt liv, men det här var den största som jag någonsin har sett. På väg hem stannade vi först vid en butik i Kumla för att se om de kunde väga den. Men deras lilla väg räckte knappt till. Sen stannade vi hos handlaren i Ekeby och där visade vågen 1650 gram. Det var riktigt kul.

Vad hände med fisken sen?- Jag gav bort den till en bekant som bor i Ekeby, han tjatar alltid om fisk. Jag tror ingen har sett en så stor abborre någonsin. Det var ett riktigt monster.

Mejla bild till oss på

Har du fångat en ännu större abborre? [email protected]

Fakta

Var: Sjön Teen i Hasselfors

Fisk: Abborre

Vikt: 1650gr

Längd: 47cm

Tillvägagångssätt: Bottenmete

Mer läsning

Annons