Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Familjefest i Parken

Finnerödjaborna är inte bortskämda med lokala arrangemang, berättar de. Så självklart ville de besöka Jordgubbens dag.

Annons
Sexåriga Rasmus Fransson provar att spruta vatten med en brandslang. Deltidsbrandmannen Agnetha Axelsson hjälper honom att pricka hålet i vattentunnan.

I lördags arrangerades familjefesten Jordgubbens dag i Parken i Finnerödja. På dagen var barnfamiljerna i fokus med bland annat hoppborg, ponnyridning och ansiktsmålning. Och på kvällen var det fest för de vuxna med öltält och livemusik.

Sandra Stolt från Finnerödja har tagit med sig familjen och kompisen Sofie Jarnebo med familj, från Hallsberg, till Jordgubbens dag. Barnen åker på små eldrivna bilar medan föräldrarna står bredvid och tittar på.

– Det här är årets attraktion, säger Sandra.

– Det är lagom stort om man har småbarn, säger Sofie.

I vanliga fall händer det inte så mycket i Finnerödja, berättar Sandra, så hon uppskattar att Jordgubbens dag har återuppstått.

– Det är bra att de försöker igen.

Finnerödjaborna Jonas Karlsson och Tobias Persson står vid den stora studsmatten och tittar på sina hoppande barn, som tycks ha oändligt med energi. Fäderna kommer komma tillbaka till Parken inför kvällens fest, berättar de.

– Man får passa på när de hittar på något i samhället, säger Jonas.

– Det är inte varje vecka precis, fyller Tobias i.

Efter en stund på studsmattan går Jonas och dottern Maja Karlsson, tre och ett halvt år, vidare till ansiktsmålningen. Maja vill bli målad som en hund och kompisen Lea Persson, tre år, vill bli en katt.

En bit bort visar Finnerödjas deltidsbrandmän upp sin brandbil. Sexåriga Rasmus Fransson får både ta sig en titt inuti brandbilen och spruta vatten med brandslangen.

– Det var roligt, konstaterar han efteråt.

Jordgubbens dag arrangerades för andra gången av Finnerödja festfixare i samarbete med Tallstigskyrkan.

Kompisarna Lea Persson och Maja Karlsson väntar på sin tur vid ansiktsmålningen. Trots att en vill bli en katt och den andra en hund tror de inte att det blir några problem att hålla sams efter förvandlingen.
Joline Jansson har fått blommor på armen och en jordgubbe på kinden av Stina Wärn. Näst på tur står Isabella Hermansson.

Mer läsning

Annons