Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Final för ridklubbens enda lag

På torsdag tävlar fyra unga tjejer från Laxå ridklubb i hoppningsfinal för ponnylag i division 3 i Vretstorp. 11 lag deltar i de tre tävlingsomgångarna.

Annons
Hoppar i division 3. Lisa Widstrand, Felicia Eldevall New forest valacken Toa Jones, Moa Eldevall, Lina Perkovic´, tränare och Elin Lexelius.

– Vi är med för andra året och hoppas bli ett av de fem bästa lagen, säger tränaren och ridläraren Lina Perkovic´.

Först och främst är det antalet fel som avgör placeringen. Skulle två lag däremot komma lika så är det stilpoäng som avgör. De tre bästa i laget räknas förklarar Lina Perkovic´.

Lisa Widstrand, Felicia Eldevall, Moa Eldevall och Elin Lexelius tycker att det ska bli kul att tävla med sina b- och c ponnies.

–Det är roligare att tävla i lag, man peppar varandra mer, säger Moa.

Hon och Felicia delar normalt på egna hästen Tom Jones som är New forest valack c-ponny. Fast på torsdag får Moa rida på Charim som är klubbens egen b-ponny och fjordingkorsning.

– Han är vårt säkra kort och ankaret i laget, säger Lina Perkovic´.

Laget har tränat varannan vecka, cirka 1, 5 timmar varje pass, både inne i ridhuset och ute på banan.

– Fast det viktigaste är att tjejerna skall ha roligt, att vara ett lag och komma ut och träffa andra ungdomar, avrundar Lina Perkovic´och nämner att målet ändå är att kunna ”hoppa upp” i division 2.

Laxå ridklubb har fina möjligheter med två ridhus och i övrigt bra lokaler. För två år sedan invigdes den nya klubblokalen som byggdes utanpå ridhuset för pengar från Allmänna arvsfonden. Det blev ett riktigt lyft för klubben.

Mer läsning

Annons