Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler förskoleplatser på Solen

Det är trångt på Laxås centrala förskolor. Tio tillfälliga platser finns därför från och med denna vecka på förskolan Solen.

Annons

– Det handlar om barn som stått i kö i fyra månader. Då måste vi erbjuda plats, det är garantitiden. På Solen fanns det plats, säger rektor Greta Särefors.

På förskolan Solen går sedan tidigare två grupper med nyanlända och asylsökande barn mellan 3–5 år som går antingen förmiddag eller eftermiddag. De tio barn som nu erbjudits plats är övervägande småbarn runt 1–2 år, men även upp till fem år. Alla tio handlar om heldagsomsorg.

Den tillfälliga utökningen sker mellan den 15 mars och den 12 juni. Därefter erbjuds plats på Saltängens förskola, eller annan förskola enligt föräldrarnas önskemål.

– Solen utökas tillfälligt med två personal. Vi har gjort så god planering som möjligt för både personalen och barnen, så till hösten kan personal följa med barnen till Saltängen.

Lokalerna har anpassats för att ta emot även småbarn och de första har skolats in denna vecka.

– Det är många femåringar som börjar i förskoleklass i höst och då får vi lediga platser igen. Det är första gången under mina 15 år i Laxås barnomsorg som vi har kö. Det är positivt att vi har många barn och har lyckats lösa förskolesituationen, säger Särefors.

Mer läsning

Annons