Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera till sjukhus efter olycka

(uppdaterad 22.04) Flera bilar var inblandade i en kökrock på E20 mellan Laxå och Sandstubbetorp under fredagen. Totalt ska sju personer ha förts till sjukhus, enligt polisen.

Annons

Fem bilar ska ha varit inblandade i olyckan och de skadade satt i de tre första bilarna. Räddningstjänsten har under eftermiddagen arbetat med att ta hand om chockade och flera personer fick också lindrigare skador i samband med olyckan.

Orsaken till olyckan verkar ha varit för höga hastigheter och dåligt avstånd.

– Det är uppenbart att bilarna har kört för fort med tanke på den relativa hastigheten. De har inte kunnat anpassa hastigheten efter rådande förhållanden, säger Peter Persson, vakthavande befäl på Örebropolisen.

Olyckan skedde när en långtradare stannade på vägen för att motorn började brinna. Chauffören satte ut varningstrianglar, och en bil körde i en varningstriangel. Sedan bildades en kökrock då två andra bilar körde in i varandra. Ytterligare två bilar körde också in i kön och fick lättare skador.

– Den första bilen har inte hållit en hastighet som gör att den kan stanna. De andra bilarna som kör in i honom har inte hållit tillräckligt avstånd. Det kommer att bli någon form av rättsligt efterspel, säger Peter Persson.

Polisen har tillsatt en utredning efter olyckan för att få reda på om någon av förarna har gjort sig skyldig till något brott.

Efter olyckan var det totalstopp i södergående fil och framkomligheten var begränsad under bärgningsarbetet. Vid 20-tiden på kvällen, tre timmar efter larmet om olyckan, var det åter full framkomlighet på vägen igen.

Mer läsning

Annons