Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föräldraprotest mot skolflytten

Oroliga föräldrar protesterar mot Kanalskolans flytt till Centralskolan. ”För oss är det självklart att inte förskolebarn skall dela skola med högstadieelever”, skriver de i ett brev till kommunen.

Annons

Som NA har berättat tidigare kommer Kanalskolan att stängas tillfälligt under nästa läsår. Alla elever i förskoleklass till årskurs sex kommer att flyttas till tomma lokaler på Centralskolan.

Framför sin oro i brev

Nu protesterar oroliga föräldrar till flytten i ett brev till Laxå kommun. Föräldrarna har barn som ska börja i förskoleklass till hösten och föräldrarna anser att högstadieskolan Centralskolan inte är en lämplig plats för små barn. De skriver i protestbrevet att åldersglappet är allt för stort mellan eleverna.

Oro för de små barnen

De protesterande föräldrarna vill i stället att förskolebarnen, ettorna, tvåorna och treorna från Kanalskolan ska flyttas till Saltängsskolan. Och årskurs fyra till sex från Kanalskolan och Saltängsskolan flyttas till Centralskolan.

Kanalskolans rektor Ann-Marie Andersson, verksamhetschef Margaretha Zetterlund och barn- och utbildningsnämndens ordförande Klas-Göran Vilgren (V) har träffat föräldrarna till de blivande förskoleklassbarnen.

Vad sa ni till de oroliga föräldrarna?

– Att vi ska göra utemiljön så bra som möjligt, det var det som de var mest oroliga över, säger Klas-Göran Vilgren.

– Sedan var de även oroliga för att detta skulle bli permanent. Då sa vi, utan att lova något, att vi inte heller vill det och att det inte är tanken. Detta är ett provisorium, säger Vilgren.

Är det möjligt att flytta Saltängsskolans äldre barn för att göra plats för Kanalskolans yngre barn?

– De får inte plats, då får vi bygga till. Sedan blir det väldigt mycket fritidsbarn på Saltängsområdet, vi ser inte detta som en möjlighet, säger Vilgren.

– Många av föräldrarna ville inte att deras barn skulle gå på Saltängsskolan heller, utan vill ha en lågstadieskola i Kanalområdet.

Mer läsning

Annons