Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föräldrar efterlyserlösning på lång sikt

28 medborgarförslag har kommit in till kommunfullmäktige i Laxå kommun angående Kanalskolans framtid. Föräldrarna vill att det tillsätts en arbetsgrupp, där föräldrar ingår. Arbetsgruppen ska arbeta fram en hållbar skolorganisation i Laxå kommun.

Annons

Föräldrarna skriver att Kanalskolan under en längre tid har kämpat med neddragningar och omorganisationer som har resulterat i flera lärarbyten, splittringar och sammanslagningar av klasser.

Oroliga föräldrar

Föräldrarna är oroliga att det inför läsåret 2011/2012, då skollagen ändras, väntar stora förändringar för Kanalskolan.

Föräldrarna är mycket oroliga att deras barn inte kommer att klara av att nå upp till läroplanens mål.

Efterlyser arbetsgrupp

Därför vill förädrarna att Kanalskolan tilldelas samma resurser läsåret 2010/2011 som skolan fick läsåret 2009/2010.

Föräldrarna vill även att det tillsätts en arbetsgrupp bestående av personal från skolan, representanter av förädrar till barn i skolan och politiker från barn- och utbildningsnämnden.

Vill ha långsiktig lösning

Tanken är enligt föräldrarna att arbetsgruppen tillsammans, under det kommande läsåret, ska utarbeta en långsiktig och hållbar omorganisation av skolan i Laxå kommun.

Susanne Stenlund (S), ordförande i barn- och utbildningsnämnden, säger att nämnden inte äger frågan. Medborgarförslaget kommer i stället att tas upp av kommunfullmäktige den 8 september. Därefter går ärendet till barn- och utbildningsnämnden för beredning.

Mer läsning

Annons