Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förbereder banarbete i Laxå

Järnvägsupprustningen mellan Laxå och Alingsås går framåt. I början på nästa år ska kontaktledningarna på delsträckan Laxå -Älgarås bytas ut. Förberedande arbete startar redan till hösten.

Annons

I mitten av juli stod det klart att företaget Balfour Beatty Rail fått uppdraget av Trafikverket att rusta upp järnvägssträckan mellan Laxå och Älgarås. Företaget kommer att byta ut kontaktledningsanläggningen.

– De kommer att arbeta med allt som har med strömmen att göra, säger Thomas Lundblad, byggledare på Trafikverket.

Arbetet med etappen Laxå-Älgarås är planerad till första halvåret av 2014, men redan till hösten kommer vissa förberedande arbeten att genomföras.

– Men då handlar det om egna förberedelser, såsom detaljplanering av arbetet för att uppnå ett säkert arbete, inköp av material samt etablering på plats för personal, till exempel kontor, och ombytesmöjligheter, säger Kristina Halm, marknadskommunikatör på Balfour Beatty Rail.

Det förberedande arbetet är alltså ingenting som resenärerna påverkas av. Trafikverket tror heller inte att det kommer att bli några större störningar när arbetet väl startar under nästa år.

– Arbetet kräver avstängning på vissa ställen, ibland kommer bara ett spår kunna användas i taget. Men det här är ju planerade arbeten så några större störningar ser jag inte, säger Thomas Lundblad.

Mer läsning

Annons