Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försiktig budget 2014 för Laxå kommun

Försiktighet är ledordet för Socialdemokraterna och Vänsterpartiets budget för år 2014.

Annons
Laxå. Försiktighet är ledordet för majoritetens och oppositionens budgetar för 2014. Partierna kommer att jobba för fler etableringar och fler boendealternativ i kommunen. Arkivfoto: Pavel Koubeck

Ett överskott på 10 miljoner kronor hoppas majoritetspartierna, Socialdemokraterna och Vänsterpartiet, och oppositionspartierna, Moderaterna, Centern, Folkpartiet, Kristdemokraterna och Miljöpartiet, i sina budgetförslag för 2014.

Nyheten i både majorietens och oppositionens budgetar för 2014

är att partierna planerar att skjuta till extra pengar till barn- och utbildningsnämnden. Hur mycket pengar det handlar om vill, Tommy Holmquist och Klas-Göran Vilgren, V, vice ordförande i kommunstyrelsen, inte berätta.

– Vi måste diskutera det i våra partigrupper i kommunfullmäktige först, säger Tommy Holmquist.

Oppositionspartierna vill skjuta över extra pengar till både barn- och utbildningsnämnden och social- och omsorgsnämnden.

– En miljon extra till barn- och utbildning och en miljon extra till social- och omsorgsnämnden. Pengarna tas från kommunstyrelsen, säger Bo Rudolfsson, partiföreträdare för Kristdemokraterna i Laxå.

När det gäller investeringar

så är majoritetspartierna och oppositionspartierna sparsamma. 4,5 miljoner kronor per år får användas till investeringar under 2014, 2015 och 2016. Pengarna ska bland annat gå till underhåll av gator och vägar.

Majoriteten och oppositionen vill under 2014 arbeta mer med att minska utflyttningen, skapa fler boendealternativ, få fler etableringar, få ett bättre företagsklimat och öka kommunikationerna till och från kommunen.

I kväll på kommunfullmäktigemötet kommer majoriteten och oppositionen att presentera sina budgetförslag för 2014.

Fotnot: Kommunfullmäktigemötet startar i kväll med allmänhetens frågestund klockan 18.30 i Kunskapens hus.

Läs mer i onsdagens tidning.

Mer läsning

Annons