Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försvunna 19-åringen hittad av jaktlag

Strax efter klockan 10 på lördagsmorgonen hittade ett jaktlag den försvunna 19-åriga kvinna som anmäldes försvunnen sent på fredagskvällen. 

Annons

Kvinnan försvann i fredags och sågs senast vid 19.30-tiden i närheten av det vårdboende hon bor på i Porla brunn norr om Laxå. Hon kom aldrig hem under kvällen och klockan 23.12 anmäldes hon försvunnen till polisen. Platsen där hon anträffades ligger några kilometer bort från vårdboendet.

- Hon är precis anträffad av ett jaktlag i närheten av Oxhult. Det är ingen fara med henne och vi drar nu tillbaka våra åtgärder, säger Lotta Lindblad, vakthavande befäl på Örebropolisen.

En räddningsinsats pågick, under natten och polis och hundpatruller sökte av området kring vårdboendet. Det fanns indikationer på att kvinnan försökt ta sig norrut.

– Hon är nyinflyttad och har bara bott en vecka på det här boendet. Hon har tidigare bott i Kopparberg och har uttalat något om att hon vill tillbaka dit, säger Anders Wallin, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

När kvinnan inte hade hittats klockan 05.00 på lördagsmorgonen intensifierade Polisen sökandet.

– Vi kommer utöka insatsen och har begärt in resurser från försvaret. En helikopter ska även hjälpa till i sökandet under morgonen, sade Wallin.

Helikoptern kunde dock inte lyfta från Göteborg eftersom vädret är dåligt på Västkusten.

Mer läsning

Annons