Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från loge till slott

Till förmån för gatubarn i Addis Abeba, Etiopien, arrangerade EFS-församlingen i Mosshult en loppis i går. 10 000 kronor samlades in till det välgörande ändamålet.

Annons
Slottsherre. Dennis Bergman fyndade en bordsdekoration som han ska ha i sitt slott när han får ett. Tills vidare får den stå på rummet. BILD: JESSICA HENULIN

Berit Jakobsson styr och ställer, försöker tejpa upp en lapp med ”Kaffe 30 kr” på laduväggen. Det är på hennes loge som loppisborden dukats upp. Prylarna som står till försäljning har skänkts av församlingsmedlemmar och folk från trakten.

– Vi har haf loppis här två gånger tidigare, men senaste gången var för över 15 år sedan. Men så bestämde vi att vi skulle försöka göra det igen för att se hur det går. Behållningen går till gatubarn i Addis Abeba, berättar Berit.

Hon berättar om situationen för barnen i Etiopiens huvudstad, som hon sett med egna ögon. De lever ett hårt liv, och unga flickor tvingas till prostitution.

– Unga människor i kyrkan gör ett fantastiskt jobb och hjälper ungdomarna att rehabilitera sig och skaffa en utbildning, säger Berit.

Hoppas på ett slott

När man vet att pengarna går till detta ändamål är det väl helt okej att köpa på sig lite grejer. Dennis Bergman kommer stolt ut med en klirrande bordsdekoration. Den har han köpt för att den var lite ”slottslik”. Slott är nämligen ett stort intresse, och han hoppas få ett eget slott en dag.

– Jag har varit på Örebro slott, det var häftigt. Vi såg vapen och sånt, berättar Dennis, medan pappa Affe Nilsson får ta över klenoden och bära den säkert hem.

Mer läsning

Annons