Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fritidsnöje med både träning och gemenskap

Bowlinghallen har blivit en naturlig mötesplats i Laxå. Hur serierna artar sig är ett hett samtalsämne på stan.

Annons
Triss. Regnar Hougaard spelar i samtliga tre serier som spelas i hallen i Laxå. Han ser många positiva effekter av bowlingspelandet

Att ha en samlingspunkt är viktigt för människor, särskilt på en mindre ort. Utan det är risken stor att människor sitter ensamma och på sikt flyttar eftersom utbudet av aktiviteter är så litet.

Bowlingfrälste Regnar Hougaard är övertygad om att hallens existens har gjort oändligt gott för Laxå.

– Om inte det här stället och andra träffpunkter fanns skulle folk bara sitta hemma och gnälla över att det inte finns något att göra. Nu ges möjlighet till ett socialt umgänge på ett väldigt bra sätt.

Bra träning

– Dessutom är det bra fysiskt också. Bowling är bra träning, så man mår bättre både fysiskt och psykiskt av att komma hit.

Att bowlinghallen skulle bli en sådan stor del av många Laxåbors liv var ingenting ägaren Patrik Harlén hade räknat med, eller hade som mål.

– Jag ville bara testa något nytt och kände att bowling var en bra grej. Sedan har man ju förstått att det är många som uppskattar att det finns, säger Patrik.

– Jag har hört några gånger folk som sagt att de tänkt flytta härifrån eftersom det inte fanns något att göra på fritiden. Nu stannar de kvar för att de fått ett annat umgänge när de träffat nya bekanta genom bowlingen.

Tre serier

I nuläget spelas tre serier i hallen; Laxå-striken, Laxå pensionärsstrike och länsserien. Regnar spelar i alla tre.

– Man lär känna så många nya människor. När vi kör pensionärsstriken är det 50-60 personer här. Det är ett riktigt drag!

Även spelsugna från Hova, Olshammar, Hammar, Åsbro och Hallsberg är flitiga deltagare i Laxås serier.

Pensionärerna och medelålders är i majoritet, men satsningar för att även ungdomar ska komma till bowlinghallen i större utsträckning är på gång, meddelar Patrik.

Mer läsning

Annons