Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full fart på dansgolvet

Glittriga klänningar, blå ögonskugga och vattenkammade pojkar.
– Det här är mitt första disko, säger Olivia Minunno som går i förskoleklass.

Annons
Dans roligast. Förskoleklasskompisarna Olivia Minunno och Vilma Claesson tycker att det roligaste med disko är att dansa.

Varje sportlov under många år har det anordnats disko i Röfors. De yngsta barnen var förväntansfulla när de klev in genom dörrarna på Folkets hus. Där inne pulserade dansmusiken och diskolamporna blinkade.

– Jag har varit på disko 24 gånger tror jag, säger Pontus Säterås som går i andra klass.

Han berättar att det är roligast att umgås med vännerna på diskot.

– Och parta.

Kompisen Tobias Bejfalk gillar musiken. Allra bäst är artisten Sean Banan, berättar han. Killarna äter godis och busar. När tryckartävlingen börjar passar de även på att ta sig en sväng om på dansgolvet tillsammans.

Har ni dansat med tjejerna också?

– Nej, inte värst, vi känner inte för det, konstaterar Pontus.

Kvällens dj är sjundeklassaren Oliver Claesson. Han har gått dj-utbildning under två terminer på Allaktivitetshuset i Laxå och nu behärskar han både att sköta musiken och koppla all utrustning.

Vad ska man tänka på när man spelar på ett disko?

– Att spela musik som passar, och inte för högt. Det är bra att låta dem som är på diskot bestämma lite låtar, säger Oliver.

Det är fritidsgården Uncas som arrangerar sportlovsdiskot. Förutom disko håller Uncas även i Röfors ungdomsgård varje onsdagskväll mellan klockan 17.30 och 21. Då kan traktens barn spela pingis, pyssla, spela spel och bara umgås med varandra.

– Egentligen behövs inte så mycket aktiviteter, de tycker att det är så kul att bara vara här, säger Uncas-ledare Karin Johanzon.

Tryckare. Kompisarna Tobias Bejfalk och Pontus Säterås deltog i tryckartävlingen.

Mer läsning

Annons