Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full galopp med allt på topp

Hantverk, tornérspel, westernridning och kaninutställning. Det var några av aktiviteterna på årets upplaga av Sannerudsmarken.

Annons
Dela äpple. Julia Blom alias ”Silvervinge” siktar i full galopp mot äpplet. Roger Svensson, alias ”Röda liljan” från Finnerödja, och hans riddarvänner visade i går tornérspel på Sannerudsmarken.

I går arrangerade Tiveds utvecklingsgrupp Sannerudsmarken för 17:e gången. Det kom besökare från när och fjärran för att gå längs med Sanneruds bygata.

Gunilla och Lennart Jonsson från Askersund brukar åka till marknaden varje år.

– Det är trevligt att träffa bekanta, säger Gunilla Jonsson.

I år deltog 123 marknadsknallar. En av dem var keramikern Anna Bergström från Tived. Hon sålde brukskeramik och skulpturer.

– Den här marknaden är den enda som jag står på. Jag gör det för att stötta bygden.

Marknaden bjöd även på olika aktiviteter som tornéspel, musikunderhållning, uppvisning av westernridning och kaninutställning.

En aktivitet som lockade många åskådare var tornérspelet som Roger Svensson, alias ”Den kluvna liljan” från Finnerödja visade tillsammans med sina riddarkollegor.

Äpplen delades och en liten kudde skulle plockas upp med en lans när hästen var i full galopp. Publiken jublade och klappade i händerna.

– Tornérspelen och westernridningen är populära. Besöksantalet är som det brukar vara, högt, säger Sannerudsbon Helge Jakobsson, som var med och startade Sannerudsmarken år 1997.

Utställare. Örebro läns kaninavelsförening arrangerade i går en kaninutställning på Sannerudsmarken. Sandra Tengelin visar här en hermelin.
Smide. Lars Lejon från Emtatorp smidde på plats.
Mc-besökare. Irene Söderberg och Sture Söderberg körde till Sannerud från Tibro med sina motorcyklar. Sannerudsmarken var dagens utflykt.
Uppvisning. Elisabeth Brandin visade i går tillsammans stoet Britta, 18 år, olika övningar inom westernridning.

Mer läsning

Annons