Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gamla bilder scannade

Gamla fotografier och bilder som berättar om Tivedsbygden scannas och registreras. Resultatet kommer att bli en utställning i vinter.

Annons
Nätverket för bygdeforskning i Tiveden scannar bilder.

Nätverket för bygdeforskning i Tiveden är en del av Liederprojektet ”Dialog Tiveden” som startade för knappt ett år sedan. I somras genomförde projektet en släktforskarvecka i Tivedstorp.

– Vi hade då ungefär 500 besökare, säger Gudrun Pärnarp och berättar att utställningar med bilder och byvandringar är de aktiviteter som är mest populära att delta i.

En bildscannardag har tidigare genomförts i Undenäs och under lördagen fanns nätverkets medlemmar i skolbyggnaden i Tived. Svartvita fotografier och fotografier i färg, tavlor och andra bilder har scannats in. Personer, miljöer, händelser, byggnader och porträtt. Ett 30-tal personer kom och fick sina bilder registrerade. Och upphovsrätten regleras i ett särskilt avtal.

– Vi har fått in ungefär 150 bilder i dag och det är väldigt många som vi inte har sett förut, säger Rune Johansson och scannar in en bild av Laggarestugan i Tivedstorp.

Bygdens hembygdsföreningar i Tived, Undenäs, Finnerödja och Askersund kommer så småningom att få en dvd-skiva med alla inscannade bilder på.

– Och det är möjligt att vi kommer att sprida det ytterligare, säger Rune Johansson.

Bilderna blir också delar i en fotoutställning och även material till en ny bygde- och släktforskarvecka i Tivedstorp i sommar.

Mer läsning

Annons