Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gammelgäddan nappade

I sjön Unden finns det gott om gädda. Det visade lördagens gäddtävling.

Annons
Tyngst. Olov Björlin och Roland Karlsson från Sannerud drog upp tävlingens största gädda, på 14,7 kilo.Foto: Katarina Hanslep

Tived. Undens fiskevårdsområde arrangerade gäddfisketävlingen för första gången på 25 år.

– Eftersom Unden är en rödingsjö är det fiskevård att ta upp gäddorna. Dessutom är det roligt, sa Tomas Elofsson, som är med i styrelsen för fiskevårdsföreningen.

Gäddorna fiskades med trollingbåtar med max tio spön, och alla gäddor kortare än 60 centimeter kastades tillbaka. Tävlingen började klockan 9 och slutade klockan 17. Därefter mättes och vägdes alla gäddorna. Mest vikt vann.

Allra flest gäddor drog Ingvar Karlsson från Bora upp. Elva stycken, med en total vikt av 44 kilo.

– Det gick ju riktigt bra. Och gäddorna var som stöpta i samma form. Fyra-fem kilo styck allihop, sa Ingvar, som vann ett års fiskearrende i Unden.

Men det fanns större också. Allra största gäddan fiskades upp av Olov Björlin och Roland Karlsson i Team Sannerud. 14,7 kilo vägde den gäddan.

– Det är den största vi dragit upp, sa både Olov och Roland, som båda brukar fiska i Unden. Något speciellt svårt var det inte att få upp den heller, men det tog en stund.

Arrangörerna Christofer Calander och Christer Johansson var nöjda med tävlingen.

– Visst visste vi att det finns gädda, men inte att det skulle bli så mycket. Roligt att det blev så bra uppslutning i tävlingen också.

Totalt fiskades cirka 560 kilo gädda upp ur Unden denna lördag.

De hoppas kunna arrangera liknande tävlingar även i framtiden.

Invägning. Efter tävlingen mättes och vägdes varje gädda.
Gäddrikt. Totalt drog de tävlande upp cirka 560 kilo ur sjön Unden under lördagens tävling.
Olov Björlin och Roland Karlsson fiskade upp största gäddan.
Ingvar Karlsson från Team Bora vann hela gäddfisketävlingen och fiskade upp 44 kilo gädda. Som förstapris fick han en plakett och ett årslångt fiskearrende i Unden. Han gratulerades av arramgörerna Christofer Calander och Christer Johansson i Undens fiskevårdsområdet.

Mer läsning

Annons