Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gång- och cykelvägen är klar

Gång- och cykelvägen mellan Sockenstugan, vid Ramundeboda klosterruin, och Finnerödja är nästan klar. Invigning sker den 14 juni i samband med Bodarneloppet.

Annons
Snart klar. Det saknas endast hänvisningsskyltar, sedan är gång- och cykelvägen mellan Sockenstugan och Finnerödja klar och den 14 juni invigs gång- och cykelvägen. Foto: Katarina Hanslep

Sedan 2010 har Trafikverket talat om att ordna en gång- och cykelväg mellan Sockenstugan, vid Ramundeboda klosterruin och till Finnerödja.

För ett år sedan fick Laxå kommun uppdraget att projektera för gång- och cykelvägen som nu nästan är klar.

– Det känns jättebra. Det är kul att vi har kunnat gjort detta tillsammans med Samverkansrådet. Gång- och cykelvägen färdigställs nu. Det saknas endast hänvisningsskyltar som ska sättas upp inom kort, säger Håkan Erlandsson, teknisk samordnare i Laxå kommun.

Gång- och cykelvägen är totalt 9,2 kilometer lång.

– Vi fick 1,5 miljon kronor av Trafikverket för att bygga gång- och cykelvägen. Den är till ett hundra procent finansierad av Trafikverket, säger Håkan Erlandsson, teknisk samordnare i Laxå kommun.

Gång- och cykelvägen kommer att invigas den 14 juni i samband med Bodarneloppet som ska gå på gång- och cykelvägen. Starten sker vid Sockenstugan, vid Borasjön och målgången är i Finnerödja idrottspark där Finnerödjafesten är i full gång denna dag. Bodarneloppet arrangeras av Laxå orienteringsklubb.

Håkan Erlandsson, teknisk samordnare på Laxå kommun.

Mer läsning

Annons