Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glögg och gemenskap i Hasselfors

Julstämningen var på topp, när Hasselfors byalag anordnade glöggbjudning.

Annons
Tur. Hos Ivan Persson i byalaget fanns det lotter att pröva lyckan med. Mest tursamma var nog de yngsta lottköparna Filippa och Lovis Wallin, som med hjälp av mormor Annika Söderberg lyckades vinna både en tvål och en T-shirt. Foto: Veronica Svensson

Hasselfors. Utanför Hasselgården leder marschallerna vägen i snöslasket., och glöggdoften känns redan innan entrédörren öppnats. Väl inomhus är det full aktivitet. Biostolar i mitten, där man kan ta igen sig en stund eller titta på en film där intressanta platser i området dokumenterats.

Längs väggarna står bord med försäljning av olika slag, i foajén är det fiskadamm för de lite yngre besökarna, och fikaborden är välanvända. Och så säljs det förstås lotter.

– Vi vann på två lotter. En tvål och en tröja. Förut fiskade vi fiskdamm och fick en tomte och en gris. Och nu ska vi köpa godis, berättar systrarna Filippa och Lovis Wallin innan de sätter fart mot godispåsarna.

Bakom dagens arrangemang står Hasselfors byalag.

– Det har blivit tradition, ett tillfälle att umgås. Tidigare har vi haft julmarknad, men det finns redan så många, säger Ivan Persson, ordförande i byalaget.

Folk fortsätter att fylla på i salen, och arrangörerna verkar vara nöjda. Hos Röda korset står Sigrid Törnkvist.

– Jag har köpt en ljusstake i trolldeg som ser ut som en lussekatt. Jag brukar komma hit om tillfälle ges. Det är ett bra tillfälle att träffas och bidra lite till byalaget och bygden, säger hon.

Under eftermiddagen uppträdde också Sandra Ahlenflod och Jenny Lagerström med julsånger.

Mer läsning

Annons