Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här kan det bli ett gångstråk

Näringslivschef Mats Fransson tycker att medborgarförslaget är bra och vill föra in det i kommunens åtgärdslista.

Annons
Här mellan bilvägen och ån föreslår en Laxåbo att kommunen ska anlägga ett gångstråk.

I början av sommaren berättade NA om ett medborgarförslag som föreslår att kommunen ska anlägga en gångbana längs med Gamla Tivägen. Förslagsställaren skriver att många går på bilvägen till och från vårdcentralen och när de är ute och går med sina hundar. Eftersom det åker relativt mycket bilar på Gamla Tivägen anser skribenten att det skulle vara bra med en gångbana bredvid bilvägen, längs med kanalen.

Nu har näringslivschef Mats Fransson tittat på medborgarförslaget och föreslår att denna idé ska finnas med på kommunens åtgärdslista för framtida investeringar. I sitt tjänsteutlåtande skriver Fransson att medborgarförslaget tar upp ”en åtgärd som bör genomföras”. Men eftersom det kostar pengar att anlägga en gångbana längs med Gamla Tivägen så måste detta läggas in i investeringsbudgeten. Därför föreslår Mats Fransson att medborgarförslaget ska finnas med när kommunen tittar på framtida saker som behöver förbättras i kommunen.

Sedan tidigare har kommunen – tillsammans med näringslivet och föreningar – tagit fram en åtgärdslista över konkreta förslag på vad som kan göras för att förbättra Laxå. Allt eftersom förslagen blir verklighet bockas de av från åtgärdslistan. De insatser som kostar pengar måste finnas med i budget och kan därför ta längre tid innan de genomförs.

Mer läsning

Annons