Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hippietanten slår upp dörrarna igen

Carina Nyman eller Hippietanten som hon kallar sig bjuder in till Öppet hus den 14 december.

Annons
Carina Nyman, Hippietanten i Laxå utanför lokalen på Järnvägsgatan 7 i Laxå.

Hon fanns här redan 2008 men det har bara varit sporadiskt öppet i lokalen på Järnvägsgatan 7.

– Det var några ungdomar som var här och hjälpte till att måla. Och någon av dem förklarade vem jag var med ”hon, den där hippietanten”, berättar Carina och skrattar.

– Jag fanns här och lyssnade på människor som mådde dåligt och ville prata av sig, förklarar Carina som är regionsamordnare på LP-verksamhetens Ideella Riksförening. (LP står för Levi Petrus och verksamheten driver beroendevård på kristen grund).

Nu blir det en nystart för Hippietanten. Väggarna har målats om och spännande möbler är på plats. Kontoret bakom rummet är fyllt med föremål som kan användas i kreativa syften. Tyger, garn, målarduk med mera.

– Stommen i det här blir jag och min fästman Janmarcus. Det handlar mycket om drömmar och att unga vuxna inte ska gå bort sig. Om det finns några som är intresserade kan man sitta och prata. Vi pysslar här och man kan lära sig att spela gitarr, berättar Carina.

Hyran av lokalen betalar hon själv men LP-verksamheten står för bredbandsuppkopplingen. Carina kan också tänka sig att låna ut lokalen till föreningar och andra sällskap.

Carina Nyman, Hippietanten i Laxå.

Mer läsning

Annons