Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hjärtstartare till bowlinghallen i Laxå

Nu finns det en hjärtstartare i bowlinghallen i Laxå. Lions club i Laxå skänkte igår en hjärtstartare då ett par hundra personer rör sig i området dagligen.

Annons
Gåva. Igår skänkte Hasso Puls från Lions club i Laxå en hjärtstartare till Bowlinghallen i Laxå. Hilde och Henrik Forsberg som driver Laxå bowling lovade att sätta upp den på en lättillgänglig plats. Foto: Tove Svensson

På initiativ av Lions club i Laxå så hölls det i går en hjärt- och lungräddningsutbildning i bowlinghallen i Laxå. Samtidigt överlämnade Lions club i Laxå en hjärtstartare. Totalt kostade hjärtstartaren och hjärt- och lungräddningsutbildningen 23 000 kronor.

– Vi ville använda pengarna vi har samlat in på ett bra sätt. Här är det många personer i den äldre åldersgruppen som rör sig, säger Hasso Puls från Lions club i Laxå.

Henrik Forsberg på Laxå Bowling var tacksam.

– Det är en extra trygghet. Vi kommer att dela hjärtstartaren med företagen Rastpunkt och Burger King. Vi har tillsammans cirka 700 till 800 besökare i området per dag.

Enligt hjärt- och lungräddningsinstruktören Håkan Karlsson, så är hjärtstartaren lätt att använda.

– Den säger vad du ska göra och det är bra om man kan komplettera med hjärt- och lungräddning.

Bowlinghallen kommer att registrera hjärtstartaren till hjärtstartarregistret. Medlemmar ur Lions club efterfrågade samtidigt om inte Laxå kommun kunde sammanfatta var de olika hjärtstartarna i kommunen finns.

Mer läsning

Annons