Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högtryck på Hasselforskalaset

Trots tidigt dystra väderprognoser lade vädergudarna sin hand över det 15:e Hasselforskalaset.

Annons
Man ur huse. Kalasdeltagarna sken i kapp med solen och en hel del affärer gjordes upp bland mängden av loppisbord.

Det fick byalagets ordförande Johan Persson att stråla ikapp med solen.

Strålade gjorde även loppisförsäljarna som parkerat sig kors och tvärs på marknadsområdet.

Nere vid värdshuset hade både veteranbilsägarna och underhållaren Lennart Erlandsson parkerat sig.

Bland annat klämde han i med Sven Arefeldts klassiker ”I en roddbåt till Kina”, och det var precis vad Laxå IF:s Kenneth Hagman parkerat sig vid – en roddbåt alltså.

Han skulle emellertid inte ro till Kina i den, men väl försöka att ro hem föreningens jubileumslotteri genom att sälja så många lotter som möjligt. Och roddbåten då, jo det var lotteriets toppvinst.

Vinnare blev även den veteranbilsägare som fick flest röster av besökarna. En som var sugen på att lägga en röst, men ännu inte bestämt sig var Karl-Göran Eklund från Mullhyttan.

– Om jag röstar så blir det på den här A-Forden från 1930. Det är unikt att den fortfarande finns, sa han, själv ägare av en Citroën Nemo 2008 års modell.

Av loppisförsäljarna var Åke Borg ingen som gav upp i första taget.

– Det är inget speciellt som går bra. Allt går att sälja när den rätta kunden kommer.

Det sa han efter att själv ha prutat ner en fotogenlampa från 45 till 30 kronor. Lampan återfinns numera i tyska paret Degelows fritidshus i trakten.

Tvärs över gatan från Åkes stånd stod trollkarlen Niclas och trollade fram fantasifull ballongkonst. Stundtals tog hans kreativa sinne över så ballongknallarna ekade över Hasselforskalaset.

Det enda som överröstade ballongknallarna var brandförsvarets sirén, som brandmännen satte fart på för att förnöja de barn som fick sig en åktur med ortens brandbil.

Apropå oljud så skulle förra årets motorsprängning av en VW Polo överträffas av en Hyundai i år. Polon gav upp efter 1 och 27, hur länge koreanen höll ut hann inte NA:s utsände att vara med om.

Snäll häst. Inte för att Joline Brandin träffat på någon elak häst. Men efter ritten på Fuxie hävdade hon att den var snäll. Westernryttaren och mormorn Elisabeth höll ett vakande öga över ritten.

Mer läsning

Annons