Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hopp för små stjärnor

Lady Gaga var stekhet i Finnerödjas IOGT-NTO-lokal i lördags. För femtonde gången arrangerades Lilla sikta mot stjärnorna.

Annons
Mimade. Elfride Bermann mimade till Marie Lindbergs låt Trying to recall.

Åren går fort. Det har Ylva Hjalmarsson-Windh upptäckt. Under 16 år, men i år för femtonde gången hade hon huvudansvaret för att unga förmågor kunde ta plats på scenen och mima efter sina idoler.

– Det var ett år som jag var så sjuk att jag inte orkade arrangera tillställningen. Under de första åren hade jag Maud Pettersson till stor hjälp, förklarar Ylva.

Fika i pausen

Maud fanns med även den här gången, men då som serveringsansvarig, för fika erbjöds förstås i pausen. Christoffer Brevik och Kevin Ärneteg såg till att ljud och ljus fungerade, och Kevin hade även ansvaret för fotograferingen. Duktiga konferencierer var Liv Olsson och Noa Hartman.

Tolv härliga nummer med fart och fläkt visades upp av tio tjejer på scenen. En del deltog alltså med flera tävlingsbidrag. Killarna lös med sin frånvaro, men kommenterade och fnittrade gärna på publikplatserna. Välfyllt i salongen och fotoblixtarna samsades med diskolampornas sken.

Klart som korvspad att anhöriga ville föreviga tjejernas insats som stjärnor för en eftermiddag. Inte varje dag som exempelvis Lady Gaga, Markoolio Marie Lindberg, Linda Bengtzing och Sara Varga framträder i Finnerödja.

Omröstning

Den här dagen var förstås alla vinnare, men det genomfördes även en stenhård publikomröstning. Den vann Lady Gaga med låten Alejandro som framfördes av Wilma Söderström och till sin hjälp hade hon Emma Karlsson på fiol. Tvåa blev Nina Forsberg som gestaltade Linda Bengtzing och på tredjeplatsen hamnade Marie Lindberg i form av Elfride Bermann.

Arrangemanget är skapat av IOGT-NTO:s Junisförening, och ger förstås intäkter i kassan som går till goa och glada Finnerödjaungdomar.

Ragga. Ingen sommar utan ragga, sjunger ju Markoolio, men i Finnerödja framfördes låten av Nina Forsberg.
Sara Varga, här i form av Emma Karlsson med Wilma Söderström på gitarr.

Mer läsning

Annons