Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hudnära livförsäkring

Porla Slott har fått nya verksamhetsansvariga och i helgen bjöd de in till tatueringsmässa. Ellen från Tived passade då på att ”livförsäkra” sig.

Annons
Konst med nålar. Tatueraren Fredrik Ahl färgsätter en röd blomma på Jenny Erikssons ben.

Sedan i oktober förr året är det Anders och Lisbeth Åkesson som skötar ruljansen i slotts- och hotellmiljön i den kulturrika brunnsorten Porla.

– Vi ska i första hand koncentrera oss på att marknadsföra bed and breakfast, hotellet och konferenser. Vi tänker, med tanke på, tillgången av naturen och kulturen skräddarsy paket efter kundens önskemål, berättar Anders.

– Helt enkelt att lyfta fram det kulturella Porla, påpekar hustrun Lisbeth.

Verksmahetsideér

Vintertid är det förstås lite stiltje när snötäcket ligger djupt i brunnsmiljön. Men verksamhetsidéerna inför sommaren har de båda redan börjat bearbeta för att kunna sätta i verket när säsongen startar.

– Sommarfiket drar vi igång den första maj och sen ska vi hålla mc-fik på onsdagskvällarna med start i juni, avslöjar Anders.

Porlas historia

Lisbeth ivrar för att lära sig mer om Porlas historia och vill också få till stånd en nystart av den gamla kulturföreningen som bara för tiotalet år sedan var så aktiv där.

– Tänk att få arrangera teaterspel eller andra framträdanden i Porlagården, säger hon drömmande.

En annan viktig del för helheten är att kunna erbjuda kaffe med dopp eller mat. Lisbeth har ett förflutet som konditor, så i hennes värld är inget annat än hembakt passande på kakfaten. Anders tar gärna på sig kockmössan, och han har sina önskningar över vad som ska finnas på menyn:

– Jag tänker satsa på vilt i restaurangköket. Tjälknöl, rådjursgryta och vildsvinsbiffar till exempel. Till jul skulle jag vilja servera, ”det vilda julbordet”.

Men än så är det en vinter som går mot vår, och det är precis inte så mycket liv i brunnsorten. Makarna Åkesson tyckte därför att det passade bra att bjuda in till en tatueringsmässa i slottsvärmen. Under helgen har fem tatuerare funnits på plats för att visa upp sina kunskaper.

– Tanken är att folk ska komma hit och titta hur det fungerar och se hur en tatueringsartist arbetar, förklarar Anders.

Liv och död

En av besökarna var Ellen Larsson från Tived, och för henne kan den nya tatuering vara skillnaden mellan liv eller död. När hon för en tid sedan fick diagnosen, diabetes typ 1, bestämde hon sig. På handleden lät hon i lördags tatuera in just, ”Diabetes typ 1”.

– Bara för några dagar sedan höll jag på att falla i koma. Om det händer igen och någon hittar mig och ska ta pulsen så ser de direkt vilken sjukdom jag har, hoppas Ellen.

Synpunkterna kring tatueringar och dess värde puffar ju upp till diskussioner allt emellanåt. Tattoomässan i Porla blev dock platsen där Ellen tecknade en annorlunda form av ”livförsäkring”. Genom att bli märkt för livet.

Rörande. Anders och Lisbeth Åkesson tänker satsa på vilt i ”slottsköket”.
Gäller livet. Min tatuering har ett livsviktigt budskap om läget blir akut, säger Elin Larsson.

Mer läsning

Annons