Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I kväll dukas det för jubileumsfest

Hasselfors PRO fyller 60 år. Det firas i kväll med middag på Hasselgården och förberedelserna pågår för fullt.

Annons
Festplats. I kväll är det inte bara styrelsen som kommer att inta golvet i Hasselgården. Då väntas 60 middagsdeltagare vara med och fira PRO:s 60-årsjubileum. Tommy Eriksson, May-Lis Karlsson, Kjell Wiberg, Maj Britt Sandell och Seved Andersson från styrelsen gör lokalen redo.Foto: Veronica Svensson

Hasselfors. Det blir mat, glögg, kaffe, lotterier och dans. Och förstås gott om tid att umgås. För det är det som är det allra viktigaste i föreningen, tycker May-Lis Karlsson, sekreterare i styrelsen. Hon har tidigare varit ordförande i tretton år.

– Föreningen ger en social samvaro där man har chans att umgås. Man kanske inte träffar så många annars, säger hon.

Fem personer från styrelsen tittar till Hasselgården på torsdagen. Ska det bli något invigningstal, hur ska man duka? De mesta förberedelserna sker dock i dag. Passande nog är 60 personer anmälda till 60-årsfesten. Förutom de egna medlemmarna kommer också representanter från PRO-föreningarna i Laxå-Röfors och Finnerödja-Tived.

– Det ska bli roligt, men lite nervöst. Det är mitt första stora firande så visst pirrar det lite i magen. Man vill ju att det ska bli bra, medger Kjell Wiberg, ordförande sedan cirka ett år tillbaka.

Föreningen fyllde egentligen år den nionde december. Efter alla år finns fortfarande stort engagemang för bygden och dess pensionärer. Gott om aktiviteter och resor anordnas för de drygt 80 medlemmarna.

– Det brukar vara många som kommer, det märks att engagemanget finns. Intresset för i kväll är ju jättebra, tycker Kjell.

Mer läsning

Annons