Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Icahandlare blev Årets företagare

Björn Jonsson, chef för Ica Supermarket i Laxå, blev under onsdagen utsedd till Årets företagare 2014.

Annons
Årets företagare. Bo Rudolfsson, KS-ordförande, Björn Jonsson, vd för Ica Supermarket Laxå, Mats Fransson, näringslivschef och Harry Lundin, kommunchef uppvaktar.

Näringslivschefen Mats Fransson glömde lappen med motiveringen på kommunhuset men sedan kunde kommunstyrelsens ordförande Bo Rudolfsson (KD) uppmana kassapersonalen att göra utropet ”Kan Björn komma till kassa fyra”.

Efter en kort stund dök en överraskad Björn Jonsson upp och Rudolfsson läste inför kunderna i kassorna med hög röst upp motiveringen.

Den berättade bland annat att Björn Jonsson sedan övertagandet för två och ett halvt år sedan investerat miljonbelopp i ny butiksinredning som gjort butiken till en av regionens finaste. Han har även investerat i personalens fortbildning.

– Björn har ambitionen att butiken ska fortsätta utvecklas och på så sätt bidra till en framtida tryggad sysselsättning. Därför är han en välförtjänt vinnare av priset, sade Bo Rudolfsson.

Björn var förstås överraskad och gav personalen beröm.

– Det handlar om att skapa ett lag för ett bra kundbemötande. Det här ger ännu mer bränsle att köra på.

Priset som består av ett diplom och en kristallskål med inskription kommer att delas ut söndag den 14 december på torget i Laxå i samband med luciafirandet.

Mer läsning

Annons