Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ideell finputs av Finnerödja

Ett knappt trettiotal Finnerödjabor gjorde det som kommunen inte har råd med på lördagen.

Annons
Röda slingan. En ström av Finnerödjabor passade på att fylla lastbilen med miljöfarligt avfall, som gammal färg och elektronik. Ett tecken på att städdagen behövs. Foto: Göran Kempe

Utrustade med plastsäckar, krattor och gott humör gav de sig ut för att rensa samhället från allehanda skräp.

General för höstens storstädning av Finnerödja var byalagets ordförande Ann-Sofi Gustavsson. På parkeringsplatsen mellan återvinningsstationen och Ica-affären delade hon upp sin renhållningsstyrka i grupper.

– Larsgöran och Karl-Erik jobbar sig ner mot Änggatan, föreslog hon bland annat.

Den här städdagen var den första utan direkt stöd från kommunen – därtill är kommunens ekonomi alltför ansträngd.

I stället var det ideella krafternas förmiddag denna lördag i Finnerödja. Vid samlingsplatsen för renhållningspatrullen hade Ica-handlarna Kicki och Jesper ställt upp ett bord med smörgåsar och dryck.

Karl-Erik Karlsson och Larsgöran Bergvall greppade varsin gul Håll Sverige Rent-plastsäck, och gav sig ut på sin tilldelade renhållningsrunda.

Om det bara var turen eller om ortsborna är måna om att hålla rent och snyggt runt omkring sig var svårt att säga. Men så värst mycket slängt skräp stötte de inte på under rundan.

Mer lyckosam var patrullen de mötte på återvägen, för dem var lördagskvällen räddad i och med fyndet av tre oöppnade 5,2-or.

Mer läsning

Annons