Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga pengar till stödinsatser

Barn- och utbildningsnämnden i Laxå beslutade vid ett extra insatt möte i veckan att inte fördela mer pengar till stödinsatser för elever i behov och till särskolan.i stället kan övertalig personal från resurspoolen, som håller på att avvecklas, täcka upp .

Annons

Rektorerna i Laxå kommun har tillsammans med resursteamet gått igenom behovet av stödinsatser för elever i behov av särskilt stöd och särskolan inför kommande läsår.

Det visade sig att det behövs mer pengar till stödinsatser och fler assistenter till särskolan. Rektorerna äskade om mer pengar till särskilt stöd och assistenter till barn- och utbildningsnämnden.

Övertalig personal

Vid ett extra möte beslutade barn- och utbildningsnämnden att inte fördela några mer pengar till särskilt stöd och assistenter.

I stället så ska övertalig personal som finns i resurspoolen, som håller på att avvecklas, täcka upp. I dagsläget har inget varsel om uppsägning för personalen i resurspoolen lagts.

Rätt kompetens

– Arbetsgivaren kommer att fördela arbetet vilket innebär att eventuella omplaceringar kan bli nödvändiga. Det är viktigt att vi har rätt personal med rätt kompetens på rätt ställe, säger Susanne Stenlund, S, ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Under mötet kom även oppositionen med ett tilläggsförslag som godkändes och förslaget innebär att det ska ske en uppföljning av beslutet på barn- och utbildningsnämndens möte den 27 september.

Mer läsning

Annons