Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen flytt av elever i år – nya planer 2014

Det blir ingen flytt av eleverna i årskurs fyra till sex i Finnerödja skola och Saltängsskolan till Centralskolan i Laxå vid årsskiftet. I stället planeras flytten bli till höstterminen 2014.

Annons
Uppskjutet. Ingen flytt av elever vid årsskiftet. I stället planeras flytten till höstterminen 2014.Arkivfoto: Tove Svensson

På grund av att upphandlingsförfarandet har dragit ut på tiden har barn- och utbildningsnämnden beslutat att skjuta upp flytten av mellanstadie-eleverna till höstterminen 2014.

Beslut om att alla elever i årskurs fyra till sex ska flyttas till Centralskolan i Laxå är taget sedan tidigare. Från början var det tänkt att alla lokaler skulle stå klara och att eleverna skulle börja i Laxå i januari 2014. Så blir nu inte fallet.

Vad innebär det för Laxå kommuns ekonomi att flytten skjuts upp?– Det innebär att vi inte kan göra det sparande på cirka två miljoner kronor som var tänkt i år, säger Therese Magnusson (S), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

För att få ekonomin i balans så har tjänstemännen inom barn- och utbildningsförvaltningen fått i uppdrag att titta på flera alternativ till sparande.

– I dag har vi ett underskott på 2,1 miljoner kronor. Om inget görs väntas prognosen för året bli ett underskott på 5,3 miljoner kronor, säger Therese Magnusson.

Mer läsning

Annons