Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen knuten till bilbrotten i Laxå

Polisen jobbar vidare med de nio bilrelaterade brotten i Laxå i slutet av mars, men har inte lyckats knyta någon gärningsperson till händelserna.

Annons

Under sista helgen i mars fick polisen in inte mindre än nio anmälningar om brott involverandes bilar. Allt skedde mellan kvällen torsdag 26 mars och morgonen måndag 30 mars.

Sedan dess har polisen jobbat med att kartlägga gärningspersonens, eller –personernas, rörelsemönster dagarna för brotten, och med att säkra spår.

– Tyvärr har vi inte hittat något som knyter en person till brotten, säger tillförordnad utredningschef Karin Eldblom vid Hallsbergspolisen.

Det har heller inte hittats spår som kan länka samman händelserna, men polisen spekulerar i att det rör sig om samma person eller personer.

– Det är våra egna tankar, eftersom brotten ligger nära i tid och på adresser inom ett litet område så verkar det rimligt att det rör sig om samma gärningsman.

Läsare har hört av sig till NA och undrat hur det egentligen går för polisen. Karin Eldblom understryker att man har full förståelse för att situationen kan vara frustrerande för de boende i Laxå.

– Vi har fått in många tips från allmänheten som vi jobbar vidare med, och fortsätter också med det vi själva hittat.

Mer läsning

Annons