Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen ny infart till von Boijområdet

Länsstyrelsen avslår Laxå kommuns överklagande av Trafikverkets beslut om att inte göra någon ny infartsväg från E 20 till von Boijområdet, söder om cirkulationsplatsen, där Laxå kommun vill skapa en handelsplats.

Annons

Laxå kommun har ansökt till Trafikverket om att de vill att det anläggs en ny infartsväg från E20 till von Boijområdet söder om cirkulationsplatsen. Anledningen är att Laxå kommun vill att det ska bli lättare för trafiken söderifrån att köra in till Dollarstore som håller på att byggas på von Boij-området.

Trafikverket Region öst beslutade för en tid sedan att de anser att det är omotiverat att bygga en infartsväg 300 meter söder om cirkulationsplatsen. Trafikverkets bedömning är att trafiken i området kan köra till von Boijområdet via den nya cirkulationsplatsen.

Laxå kommun överklagade beslutet till länsstyrelsen eftersom de har märkt av en tydlig ökning av intresset för etableringar i området.

I länsstyrelsens beslut står det att diskussioner förs mellan Laxå kommun och markägaren Sveaskog om att kommunen ska köpa in mer mark för fler etableringar, sydväst om den tänkta infartsvägen.

Laxå kommun anser att en enkelriktad direktutfart från E20 till von Boijområdet skulle avlasta anslutningen från väg 205 och på så sätt ge ett jämnare trafikflöde för de boende i området.

Länsstyrelsen beslutade i veckan att avslå överklagandet. Länsstyrelsen skriver i sitt beslut att de bedömer att fler anslutningsvägar efter E20 skulle påverka trafiksäkerheten.

Mer läsning

Annons