Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget "dammigt" arkiv i Dammtorp

Arkivens dag kan låta lite ”dammigt”. Men Tiveds hembygdsförening i Dammtorp lockar besökare med aktiviteter och utställningar.

Annons
Arkivens dag. Arkivarie Anita Karlsson och ordförande Ulla Carlsson tittar på ett foto från Skirbråten.

Under lördagen firades arkivens dag med det en hel del folk på besök i den gamla skolan i Dammtorp som hembygdsföreningen har som sin samlingspunkt. Arkivarien Anita Karlsson hade tänkt till.

– Vi vill försöka få hit folk och visa vad som finns. När det är hembygdens dag så är det så mycket annat som händer, förklarar hon.

Anita har gjort iordning ett bildspel med äldre inscannade bilder från trakten. Det som lockar mest är ända pärmarna med tidningsurklipp. Här kan man läsa om ”Traktor slår ut Bläsen i skogen. Sista arbetshästen i pension” (1975). Och för drygt tio år sedan var det fest med hantverk och ostkakeservering.

– Många kan sitta här och titta hur länge som helst, säger Ulla Carlsson som är ordförande i Tiveds hembygdsförening.

Arkivens dag förgylldes med flera utställare: Gun Germer, tavlor, Anna Bergström, Jordfågel, keramik, Jeanette Håkansson, Häggeboda glas. Bo Andersson, luffarslöjd, Britt-Marie Dahlberg, tavlor, Arne ”Nutte” Andersson, tavlor och smeden Lars Lejon med sina bruksföremål. Han stod dessutom i smedjan och slog sig varm.

Smeden Lars Lejon smider en ljusstake.

Mer läsning

Annons