Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget svar på brandplatsen

På tisdagen undersökte brandingenjör Anna Henningsson på Nerikes brandkår platsen vid Saltängsskolan där det brunnit vid två tillfällen. Hon kunde inte ge ett direkt svar på hur stor spridningsrisk det har varit vid bränderna. En 17-årig flicka är anhållen misstänkt för att ha tänt eld på sopkärl vid skolan.

Annons
Brandkontroll. Brandingenjör Anna Henningsson bedömnde under tisdagen spridningsrisken för de två anlagda bränderna vid Saltängsskolan i Laxå.

Tillsammans med polis från Hallsberg var Anna Henningsson från Nerikes brandkår på Saltängsskolan på tisdagsförmiddagen. Hon tog bilder och mätte på platsen.

Inom ett par dagar räknar Anna med att kunna ge åklagaren Louise Helleday klara besked om hur nära det var att skolan hade kunnat börja brinna. Sopkärlen, som smälte ned av hettan, var placerade bara ett fåtal meter från en träfasad på byggnaden.

Det var natten till söndagen som polisen grep en 17-årig tjej misstänkt för de anlagda bränderna i Laxå.

Hon är nu anhållen för ett försök till mordbrand på Saltängsskolan natten mellan den 2 och 3 juli. Flickan är dessutom misstänkt för fler bränder. 17-åringen har uppgett att hon startade bränder på grund av att hon mår dåligt.

Mer läsning

Annons