Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insamling för hjälp till tyfondrabbade

Ris, vatten och regnskydd - det allra nödvändigaste. Nu deltar Laxåbördiga Emelie Dahlin i en insamling för att hjälpa de tyfondrabbade på ön Cebu i Filippinerna.

Annons

Behovet av hjälp i de hårdast drabbade delarna av Filippinerna är mycket stort. Inom gemenskapen Step by step har Emelie och hennes kollegor startat en insamling till förmån för lokalbefolkningen och barn i synnerhet.

Step by step har nu öppnat ett plusgirokonto för att samla in pengar.

- För pengarna kommer vi att skaffa ris, nudlar, regnskydd och vatten. Beroende på om vi får in mycket bidrag kommer vi att lägga till hygienartiklar också. Hjälppaket kommer att packas och distribueras, berättar Emelie Dahlin.

För att marknadsföra insamlingen kommer man att sätta upp affischer, bland annat i Örebro län. Sociala medier, som Facebook och Instagram, spelar också stor roll.

- Sociala medier är oerhört viktigt i en situation som nu. Information sprids mycket snabbt till väldigt många.

Så här lyder uppmaningen som gått ut i bland annat sociala medier:

Många människor har drabbats av supertyfonen Hayan på många platser runt om på Filippinerna. Nu startar vi en enskild insamling för detta med hjälp som kommer att nå de norra delarna av Cebu Island. Folket är i stort behov av både mat och vatten.

''Tillsammans kan vi hjälpa många!

Din donation tas tacksamt emot på Step by Steps plusgiro: 163 49 77-1 (märk ditt bidrag med "tyfon")''

Mer läsning

Annons