Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inspektion kräver personal dygnet runt

Ett ledningssystem ska upprättas. Klagomål och synpunkter ska dokumeteras, sammanställas och analyseras. Det anser Inspektionen för vård och omsorg efter ett besök på HVB-boendet Ester i Laxå kommun.

Annons

Inspektionen för vård och omsorg, IVO, gjorde i augusti en föranmäld inspektion vid HVB-hemmet Ester i Laxå kommun. Tillsynen vid inspektionen var inriktad på hur verksamheten hanterar klagomål, synpunkter och rapporter om missförhållanden. Samtal hölls med ungdom, personal och ledning på boendet.

Vid tillsynen visade det sig att boendet inte hade något färdigt ledningssystem. Inspektionen för vård och omsorg ställer följande krav:

Ett ledningssystem för systematisk kvalitetsarbete ska upprättas. Klagomål och synpunkter ska dokumenteras, sammanställas och analyseras. Det ska finnas personal tillgänglig dygnet runt i de lokaler där det bor ungdomar som tillhör verksamheten.

– Vi håller på och jobba med kraven, säger Claes-Göran Uddh, områdeschef för Ester. IVO skriver i sitt utlåtande att de bedömer att verksamheten i övrigt inte har några brister i de delar som tillsynen avsåg.

Senast den 10 oktober ska Laxå kommun komma in med ett svar till IVO på vidtagna åtgärder och en tidsplan för arbetet med ett ledningssystem.

Mer läsning

Annons