Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Intern sökande ej intervjuad

Lena Karlsson blir ny rektor från och med den 15 maj. Verksamhetschefen valde att inte intervjua kommunens interna sökande.

Annons

Margaretha Zetterlund, verksamhetschef inom barn- och utbildningsenheten, valde att inte kalla en Laxålärare med lång yrkeserfarenhet till intervju för den nya rektorstjänsten.

– Det beror på att jag ville ha externa sökande. Jag ville ha in nytt folk och var framför allt intresserad av personer med rektorserfarenhet, säger Margaretha Zetterlund.

Margaretha Zetterlund berättar att de hade en kravprofil när de rekryterade ny rektor. I den profilen ingick bland annat att den sökande skulle ha högskoleutbildning med pedagogisk inriktning och erfarenhet som pedagogisk ledare inom skola och barnomsorg. Detta stämde inte in på den sökande läraren från Centralskolan, enligt Zetterlund.

– Lena Karlsson har vikarierat som rektor (på Alléskolan) och varit samordnare inom Sydnärkes utbildningsförbund, säger Margaretha Zetterlund.

Hur ser du på att Theo Kritikos inte vill bli avtackad av nämnden och rektorsgruppen?

– Det är helt hans eget val. Det har jag ingen kommentar till.

Enligt Theo Kritikos sa han upp sig på grund av ett ekonomiskt bråk med BUN:s före detta ordförande Susanne Stenlund. Hon har valt att inte kommentera detta eftersom hon har slutat att arbeta politiskt. Men säger ändå:

– Han är rektor och har ett ekonomiskt ansvar.

Mer läsning

Annons