Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Irländska strulcampare bröt upp när polisen kom

Inför hotet att bli bortkörda av polisen valde de irländska gästarbetarna med sina familjer i kväll att lämna Röfors . Nu kommer kommunen att stänga av grönytan för fordonstrafik.

Annons

Kommunledningen, polis och kommunens tjänstemän höll på måndagen ett krismöte kring hur de skulle agera för att få bort de campande irländarna. Resultatet blev att polisen skulle avhysa dem med stöd av polislagen.

Bedömningen var att de campande störde den allmänna ordningen och att en aktion måste göra för att avvärja straffbelagd gärning, exempelvis stölder och olaga intrång.

– Att det har dragit ut på tiden beror på att vi ville kolla allt juridiskt och ha ordentligt på fötterna innan vi genomförde avhysningen, förklarade Bo Rosendahl, biträdande närpolischef i sydnärke.

NerringdaSören Skårsjö, vd på Laxå kommunfastigheter, berättade att kommunen varit nerringda under den vecka som gått sedan camparna kom till Röfors.

– De boende har uttryckt en rädsla och dessutom oroats över nedskräpning, sade Skårsjö.

När polisen anlände vid 18-tiden i går kväll hade ”gästerna” redan börjat koppla för husvagnarna för att ge sig av. De var märkbart irriterade men allt gick lugnt till.

Ingen hade heller något intresse av att prata med NA:s reporter. Svaret blev, ”fuck off” och därmed var den intervjun färdig. Karavanen genom Laxå och vidare mot Svartå, men var de tänkte slå läger är på kvällen okänt.

Kommunen ska nu stänga av grönytan för biltrafik. Detta genom att placera ut så kallade ”suggor” eller fyllnadsmassor på de tillfartsvägar som finns.

Mer läsning

Annons