Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kanalskolan hålls stängd nästa läsår

(Ny version) Kanalskolan kommer hållas stängd under nästa läsår. Elever och personal flyttas till Centralskolan.
– Vi väljer att flytta undervisningen till hösten eftersom vi inte vet om fukten är farligt eller inte, säger Sören Skårsjö, vd för Laxå kommunfastigheter AB.

Annons

NA har tidigare berättat om fuktproblem på Kanalskolan i Laxå. Nu har kommunen bestämt att all verksamhet på Kanalskolan ska flyttas till Centralskolan under läsåret 2011/2012.

Problem med miljön

Huruvida flytten blir permanent eller inte ska politikerna besluta under hösten.

– Vi stänger tillfälligt under nästa läsår. Vi anser att detta inte är en bra miljö för barnen att vistas i, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Klas-Göran Vilgren (V).

Kanalskolan har haft problem med innemiljön vid flera tillfällen tidigare. Det har förekommit obehaglig lukt från fukten och personer har uppgett att de fått huvudvärk när de vistats i skolbyggnaden.

Eftersom Laxås politiker sedan en tid har diskuterat Kanalskolans framtid och om skolan ska stängas eller rustas gjordes en grundlig undersökning av skolans skick under påsklovet.

– Vi hittade fuktpartier i plattan lite här och var, säger Sören Skårsjö, vd på Laxå kommunfastigheter AB.

Vid undersökningen fann kommunfastigheter även lite mögel.

– Det var inget nytt mögel utan det har funnits där sedan skolan byggdes. Troligen har man satt in fuktigt trä i ytterväggspanelen, säger Sören Skårsjö.

Omfattande renovering krävs

Han berättar att skolan behöver ett omfattande renoveringsarbete och uppskattar att kostnaden kommer att hamna runt 4 miljoner kronor.

På tisdagen informerades Kanalskolans och Centralskolans personal och alla elever fick med sig ett informationsbrev hem, berättar verksamhetschef Margaretha Zetterlund.

Kommer Kanalskolan att rustas eller kommer den att stängas för gott?

– Det kan jag inte svara på, säger Klas-Göran Vilgren.

Mer läsning

Annons