Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

KD vill öppna kommunal skadetelefon

Med rubriken Många ögon ser mer presenterade Kristdemokraterna sin motion för kommunfullmäktige i våras, som togs upp på senaste sammanträdet i kommunfullmäktige. Partiet efterfrågade ett nummer dit man kunde rapportera saker som behöver åtgärdas.

Annons

LAXÅ. Partiet, genom Bo Rudolfsson, uppmärksammar att den nya it-tekniken med smarta telefoner och surfplattor kan användas för att göra kommunen bättre. De flesta som rör sig ute i samhället är i regel utrustade med den nya tekniken, och noterar säkert olika saker som behöver åtgärdas, exempelvis ”potthål” i asfalten, döda träd som behöver tas bort, kantstenar som plogats sönder, sönderkörda gräsytor eller liknande. Kommunen eller Laxå borde enligt KD ha ett nummer dit invånare kunde skicka SMS eller MMS med en beskrivning eller bild av vad man sett. På så sätt kan kommunnen och Laxå kommunfastigheter snabbt få reda på om det som behöver åtgärdas och utföra arbete som gör kommunen snabbare och bättre.

Motionen avslogs av Kommunfullmäktige med motivering att det redan finns en väl fungarande tjänst på kommunens hemsida för synpunkter och klagomål.

– Jag visste inte ens att vi hade ett system för att inrapportera skador, svarade Bo Rudolfsson.

Han tyckte ändå att det är enklare att skicka in en bild med mobilen än att anmäla via hemsidan.

– Men jag accepterar svaret för den här gången, sade han.

Mer läsning

Annons