Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kiosk öppnas i stationshuset

Sex företag vill bedriva kiosk- och kaféverksamhet i stationshuset i Laxå. Den 27 juni ska stationshuset vara färdig-renoverat och verksamheten ska ha flyttat in.

Annons
Nytt tak. Upprustningen av stationshuset är i full gång. I dagarna har huset fått ett nytt tak och nya tegelpannor. Den 27 juni ska det nyrenoverade stationshuset invigas. BILD: TOVE SVENSSON

Nu har stationshuset i Laxå fått ett nytt tak med nya tegelpannor. Nästa projekt är att stationen ska få en ljusare fasad.

– Vi tycker att fasaden ser skitig ut i dag. Därför vill vi ha en ljusare och trevligare fasad i gul färg, säger Mats Fransson, näringslivschef i Laxå och projektledare för stationsområdet.

Invändigt är det så gott som klart och tanken är att det även ska finnas en kiosk- och kaféverksamhet. Tanken är att resenärerna ska kunna köpa kaffe, smörgås, en korv, tidningar, dricka, glass och godis.

– Vi har sex intressenter. Jag kommer den här veckan att skicka ut anbudsunderlagen där de får beskriva hur de har tänkt verksamheten. Senast den 27 april ska de vara inlämnade, säger Mats Fransson.

Den 27 juni på eftermiddagen kommer det nyrenoverade stationshuset att invigas med pompa och ståt.

Mer läsning

Annons