Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kolonilotterna blir kvar nästa år också

Kolonilotterna i Laxå får vara kvar nästa år också. Det beslutade Sveaskog och T-schakt i går på ett möte.

Annons
Lättade odlare. Göran Nilsson och Gun Simonsson, som brukar fyra av kolonilotterna i Laxå, har varit oroliga över om kolonilotterna får vara kvar nu när det byggs en omlastningsterminal. I går beslutade Sveaskog och T-schakt att kolonilotterna inte kommer att tas bort under nästa år.

I dag äger Sveaskog marken där kolonilotterna i Laxå ligger. De som har kolonilotter har varit oroliga över om lotterna skulle försvinna när området nu görs om till omlastningsterminal för rundvirke och grusmaterial.

Törs sätta nya frön

I går hade entreprenören T-schakt och Sveaskog ett möte om kolonilotterna och det beslutades att lotterna får vara kvar i år och nästa år.

– Det känns bra och hoppfullt. Det har varit lite oroligt. Jag ringde till kommunen i våras efter ett möte och där visste de inte hur det skulle bli med kolonilotterna, säger Göran Nilsson som tillsammans med Gun Simonsson har fyra av kolonilotterna.

– Det var bra att få reda på det här i tid, för nu kan vi så till nästa säsong. Vi odlar mycket grönsaker. Vi är här mycket och det är en stor hobby för oss, fortsätter Göran Nilsson.

Mer läsning

Annons