Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen kan få böta för långsam hantering

Laxå kommun var långsamma.
Nu vill Socialstyrelsen att kommunen ska böta.

Annons

Socialstyrelsen har kontaktat Förvaltningsrätten i Karlstad eftersom de anser att Laxå kommun tog för lång tid på sig att ordna ett korttidsboende.

Socialstyrelsen vill att Laxå kommun ska dömas till l 587 kronor i böter för varje månad som gick från beslut till att det verkställdes – minus tre månader som anses vara en skälig tid att vänta på plats.

Den 15 februari 2010 godkände social- och omsorgsnämnden i Laxå att en kommuninvånare skulle få korttidsvistelse i tre dygn per månad. Först den 4 maj 2011 genomfördes beslutet.

Valde att vänta

Det anser Socialstyrelsen är på tok för lång tid. Dessutom kritiserar Socialstyrelsen Laxå kommun eftersom det saknas dokumentation på att kommunen haft kontakt med familjen under väntetiden.

Laxå kommun hävdar att de har erbjudit familjen en plats på korttidsboendet Halltorp i Örebro men att familjen tackat nej eftersom de tidigare haft negativa upplevelser av det boendet.

Enligt kommunen var det familjen själv som valde att vänta på det korttidsboende som skulle skapas med hjälp av tomma lägenheter i gruppbostaden Tallbacken.

Eleonore Eriksson

019-15 54 56

[email protected]

Mer läsning

Annons