Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunens revisorer kritiska

Kommunen får hård kritik för sin dåliga ekonomi av Laxå kommuns revisorer.
– Det går inte att fortsätta som nu, säger Arild Wanche, ordförande Laxå kommuns revisorer.

Annons

Laxå kommuns delårsrapport – år 2011 fram till och med den 31 augusti – har granskats av kommunens revisorer samt av revisionsföretaget PWC. Revisorerna är eniga om att ”kommunens ekonomi är mycket svag”.

– Det är oroligt att det är så här. Och det har pågått under väldigt lång tid tycker vi, säger Arild Wanche, Laxå kommuns revisorer.

Enligt nuvarande prognos kommer kommunen sluta på drygt 7,2 miljoner kronor minus vid årsskiftet. I kombination med fjolårets minusresultat på närmare 4 miljoner kronor kommer 2012 att bli ett mycket tufft år ekonomiskt. I delårsrapporten står det att 2012 kommer bli ett ”mycket besvärande verksamhetsår” även utan 2010- och 2011-års eftersläpande minusresultat.

Enligt kommunallagen måste kommunen presentera en åtgärdsplan där det framgår hur den dåliga ekonomin ska förbättras. Men fortfarande har politikerna inte lyckats att komma överens om en sådan plan. Nu kräver revisorerna att kommunstyrelsen ska presentera vilka åtgärder som planeras att göras senast den 9 december.

Mer läsning

Annons