Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konstutställning längs skogsstig invigdes

I Tivedsskogarna kan man möta både troll, riddare och prinsessor. I alla fall om man går skogspromenaden Konst i ring i Tived.

Annons
Öppnad. Närmare 20 personer premiärgick rundan när den invigdes under gårdagen.

I går invigdes årets Konst i ring, en konstutställning i skogen intill Tiveds skola. 20 personer hade samlats för att gå den 1,6 kilometer långa slingan på premiärdagen. Johan Arndt, en av konstnärerna som själv deltar i utställningen, hade fått äran att inviga genom att klippa av det blågula bandet.

– Det är kul att vara med, jag är väl amatörkonstnär kan man säga. Jag jobbar i trä och metall, men ställer bara ut i trä i år.

I programmet står det att 14 konstnärer medverkar, med 20 verk, men det gäller att titta sig noga omkring för det finns mycket mer än så att upptäcka.

– Det är nya konstverk varje år, men några finns kvar från året innan. Det brukar även komma till fler allt eftersom, som vi inte vet om. Folk ställer bara dit det, förklarar Madeleine Larsson, ordförande i Tiveds utvecklingsgrupp.

Det är föreningen som står bakom utställningen som går drygt 10 år tillbaka i tiden.

– Tanken är att visa upp våra konstnärer som finns i trakten. Det finns så många som jobbar med olika saker, så det här är ett sätt att visa upp dem på ett spännande sätt, berättar Madeleine.

Stigen är en runda, därav namnet, som är ganska enkel att gå, om än fortfarande lite blöt. Utställningen kommer att finnas på plats hela sommaren, dygnet runt, till sista september.

Att gå flera gånger under sommaren var något som alla premiärbesökare trodde på. Varje gång upptäcks något nytt.

Mer läsning

Annons