Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kryssar och klurar i gemenskap

Bullar, kaffe, kryssbrickor och vässade blyertspennor finns åt alla på borden. Nu kan Melodikrysset börja.

Annons
Tradition. Att lösa Melodikrysset hör lördagsmorgnarna till. Ännu trevligare blir det i gemenskap, tycker Siv Johansson, Leif Prestberg, Monica Andersson, Dagny Dahlin, Carina Prestberg och Gösta Johansson.

Laxå. – Det blir Frank, konstaterar Dagny Dahlin snabbt när de första tonerna av Sinatras ”New York, New York” hörs ur radion.

Lodrätt tre fylls snabbt i hos alla de 20 krysslösarna som kommit till Laxå bibliotek under lördagsmorgonen. För de flesta är Melodikrysset en självklar tradition så frågan är lätt. Det fortsätter också bra. Ingen har några problem att svara att det är introt till ”Rederiet” som hörs, eller att det är Bruce Springsteen som sjunger.

– Men för ny musik är svår, hörs det bland borden.

– Nej, för gammal, invänder andra.

– Popgrupper är svåra. Då ringer man sina barn, säger Carina Prestberg.

– Eller så får man gissa, men det brukar inte bli rätt, säger Gösta Johansson och skrattar.

Det är fjärde gången som biblioteket anordnar en träff för att gemensamt lösa Melodikrysset. Första gången var för tre år sedan.

– Det har varit väldigt uppskattat så det lär inte vara sista gången. Vi brukar också lotta ut några böcker bland de som kommit, säger Thomas Forss, kultur- och fritidschef.

Den första kluriga frågan är vem som skrivit musiken till ”Höstvisa”. Men med gemensamma krafter är snart även den raden i fylld.

Skriver svaret. Veckans bricka fylldes snabbt hos de rutinerade krysslösarna runt borden. Att lodrätt ett skulle bli ”Springsteen” behövdes det inte många toner på låten för att få fram.Foto: Veronica Svensson

Mer läsning

Annons