Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lägre VA-taxor och friare förskoletider

VA-taxan reduceras till hälften för vissa abonnenter, och ett medborgarförslag om allmän förskola genomförs på prov. Det var några av besluten som fullmäktige tog i veckan.

Annons

Kommunfullmäktige har beslutat om ändringar i VA-taxan enligt det justeringsförslag som VA-chefen framlagt. Det innebär att alla fasta avgifter för de abonnenter som enbart anslutits till vatten alternativt avlopp reduceras med 50 procent.

En medborgare har tidigare lämnat in ett förslag där det efterlyses större valfrihet hur de 15 timmarna i allmän förskola läggs ut. Förslaget införs därför nu under en försöksperiod.

Föräldrarna kan således välja två olika placeringstider, eller att inte nyttja alla 15 timmar, utan endast vissa i de två alternativ som finns. Försöket pågår fram till och med den första juni, och ska därefter utvärderas.

Ja till vindkraftverk

Fullmäktige beslutade även att tillstyrka Eolus Vind AB:s ansökan om att uppföra fyra vindkraftverk på fastigheter i Ramsnäs och Finnerödja. Den nya etableringen är tänkt att ligga norr om, och i direkt anslutning till, tidigare tillståndsgiven vindpark i Ramsnäs.

Fullmäktige skickade även två motioner och en skrivelse vidare till kommunstyrelsen för beredning. Den ena motionen handlade om ett forum för positiva idéer för Laxås utveckling. Att långsiktigt kunna hejda och vända den negativa trenden för Laxå.

Motion nummer två uppmanar till en tävling där Laxås kommuninvånare engagerar sig och ger förslag på en ny kommunslogan.

En skrivelse från en äldre Finnerödjabo tar upp problemet med att många på orten är äldre, och inget hellre vill än att få tillbringa sin sista tid på hemorten. Att då omvandla det befintliga äldreboendet Tivedsgården till andra verksamheter minskar chansen att få bo kvar i Finnerödja livet ut, menar skribenten.

Mer läsning

Annons