Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lång väntan på ersättningsbussar efter bombhot

På Laxå station är resenärerna lugna men otåliga. De har delgivits information om att bussar ska komma och hämta upp dem, men inga bussar hade vid 15.30-tiden ännu dykt upp.

Annons
Nazanin och Susanna från Stockholm.

-Vi ska till Strömstad, men vi får väl se hur vi ska ta oss dit nu. Jag fattar inte att det tar en sån tid med bussarna, säger Nazanin som reser från Stockholm tillsammans med kompisen Susanna.

Precis som många andra resenärer hade Nazanin och Susanna köpt sig något att äta. Stämningen är något irriterad och det är långa köer till kiosken inne på stationen och även till stationstoaletterna.

Kompisgänget Ola Noreklint, Emma Nilsson, Jonathan Hertin och Robert Falck har rest från Stockholm respektive Katrineholm. De hörde till den mindre irriterade gruppen resenärer.

-SJ har verkligen varit bra på att ge information, det måste man ge dem credd för. När vi skulle utrymma tåget fick vi veta att det var på grund av ett bombhot, men alla i tåget var väldigt lugna. Det var snarare en förvirring som rådde, ingen fick panik vad vi kunde se.

Polisen på plats diskuterade med tågvärdar, lokförare och räddningstjänst vad som skulle göras.

-I nuläget väntar vi på bombhundarna och att det ska komma bussar för att plocka upp resenärerna. Tåget har blivit flyttat utom räckhåll, om det skulle hända något, säger polisen Anne-Charlotte Sundkvist.

Ola Noreklint, Emma Nilsson, Jonathan Hertin och Robert Falck. Klev på i Stockholm och Katrineholm.

Mer läsning

Annons