Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lärarna är oroliga

Centralskolans lärare är oroliga för flytten av Kanalskolans elever till Centralskolan.
– Blir detta ett provisorium? Jag är inte så säker på det, säger Majja Lundin, lärare på Centralskolan.

Annons

I gårdagens NA berättade vi att föräldrar till barn som ska börja i förskoleklass till hösten är oroliga för den planerade flytten från Kanalskolan till Centralskolan. Nu meddelar Centralskolans lärare att de delar föräldrarnas oro.

– Vi ser detta mer som en skola för äldre elever, säger Anders Drakenberg, lärare på Centralskolan.

I stället förespråkar lärarna, precis som föräldrarna, att alla fyror, femmor och sexor i Laxå tätort ska flytta till Centralskolan och på så sätt göra plats för alla de yngre barnen på Saltängsskolan. Detta skulle säkerligen bli mer kostnadseffektivt, tror lärarna, och dessutom bättre ur pedagogisk synpunkt.

På sikt vill Centralskolans lärare att alla kommunens sexor ska gå på Centralskolan eftersom även årskurs sex ska börja få betyg enligt den nya läroplanen.

Lärare anser att det inte är ekonomiskt försvarbart att bygga om utemiljön på Centralskolan med lekutrustning och inhägnader för bara ett års tid. De ifrågasätter om flytten av Kanalskolans elever verkligen kommer att bli ett provisorium, som politikerna har sagt. I ett brev till kommunen uppmanar de politikerna att i stället för denna provisoriska lösning ta ett skyndsamt beslut om en permanent skolorganisation.

Mer läsning

Annons